LPG-behandlingar

LPG – kroppsbehandling

Behandlingen ökar cirkulationen i blod- och lymfsystem och reducerar därigenom celluliterna. Den har en uppstramande effekt och ökar dessutom förbränningen. Utöver detta används metoden även som smärtlindring vid till exempel Fibromyalgi, huvud- och nackvärk, träningsvärk med mera.

LPG – ansiktsbehandling

Denna behandling reducerar fina linjer och ger ett lyft. Ansiktet får en fräschare och ungdomligare lyster när blodcirkulationen kommer igång. Genom lymfdräneringen minskar även vätskeansamlingar. Den trötta och glåmiga huden får en mer uppstramad effekt eftersom Collagenbildningen stimuleras samt att du får en finare lyster. Lindrar även huvudvärk.

Så här säger en kund på Andrum:
Jag är en kvinna på 50+ som gått i perioder hos Erika på andrum. Och kan intyga att det är en underbar upplevelse, ordet andrum passar precis, det är en oas mitt i stan. Alltid en behaglig atmosfärer som gör att man slappnar av och kan njuta och ta in allt det som de har att erbjuda där. Det jag provat på är LPG och magnetmattan. LPG;n gör att min kropp får ett lyft, min kropp blir fast och jag känner att huden blir smidig och fast, celluiter försvinner till en del. Dessutom hjälper det mot värken jag har och jag upplever att jag blir piggare. Det senaste som jag prövat är magnetmattan, den har jag hyrt för en tid, och den har gjort storverk. Jag har sedan en tid lidit av svår nervsmärta och med mattan har denna smärta reducerats markant. Det inte sjukvården klarade av, klarade mattan av. Jag kan idag fungera bra och har nästan ingen smärta alls. Jag kan inte nog lovorda denna magiska mattan då den gjort att jag återvänt till ett bra liv. Så Tack till Andrum och Erika.FAKTA

Bakgrund

Tekniken är utvecklad och patenterad av LPG-Systems i Frankrike. Metoden används på många håll i världen, t ex. i Europa och USA. På 1970-talet råkade Louis Paul Guitay (LPG) ut för en bilolycka som medförde svåra brännskador. Dessa skador masserades dagligen mellan 3 och 4 timmar av terapeuter för att mjuka upp huden och återställa muskelfunktionen. P.g.a. att det tog alldeles för lång tid att uppnå goda resultat på detta sätt uppfann Louis Paul Guitay en maskin som ersatte den manuella massagen. Man använde även metoden på andra patienter vilket medförde forskning där det har framkommit att behandlingen ger en ökad blodcirkulation, samt lymfdränage. Tekniken är idag utvecklad av LPG-Systems och världen över får ca 80 000 människor behandling med hjälp av LPG dagligen.

ENDERMOLOGI

Behandling

Endermologi betyder ”Genom huden” och är namnet på behandlingen med LPG-maskinen. Behandlingen skulpterar din kropp genom de oberoende motordrivna rullarna. Dessa masserar bindväven i huden samt underhudsfettet. Cirkulationen kommer igång rejält och på så sätt minskar eventuella vätskeansamlingar med slaggprodukter och gifter genom den dränerande effekten. Fettcellerna minskar i omfång och fettdepåerna krymper p.g.a. att behandlingen påverkar fettcellerna att släppa ifrån sig lagrad energi. Collagen och Elastin i huden påverkas också positivt, detta leder till en smidigare och fastare hud. Behandlingen ska vara behaglig, avslappnande och smärtfri. Under behandlingen bär Du en helkroppsstrumpa.

Nu arbetar vi också med Lipo-massage som är en effektivare behandlingsmetod med hjälp av LPG-maskinen vilket leder till snabbare resultat.

Behandlingsområden

Celluliter; bindväven behandlas med effektiv djupmassage, därigenom stimuleras och förbättras hudens elasticitet avsevärt. Detta påverkar i sin tur underhudsfettet samt att man får en dränerande effekt vilken medför att toxiner och slaggprodukter rensas ut. Behandlingen har blivit godkänd av FDA (Food and Drug Administration) i USA som den första celluitbehandlingen. Kanske är Endermologi den enda behandling som idag kan reducera celluliter med goda resultat.

Välgörande djupmassage för onda och stela nackar, ryggar och axlar. Vid andra fysiologiska problem orsakade av cirkulationsstörningar som tex. ledvärk, muskelvärk, stelhet, svullnader, spänningshuvudvärk med mera är behandlingen mycket effektiv.

Ärrvävnad kan behandlas så att ärren blir mjukare och mindre nedbundna. På så sätt reduceras stramningar som i sin tur leder till ökad rörlighet och minskad smärta, man får även ett bättre kosmetiskt resultat. I Finland används metoden ofta vid brännskador.

       
                  Före                                                              Efter 23 behandlingar
                           Behandling av celluliter och omfångsreducering.

SPORT

Bakgrund

LPG-SPORT används av massörer och läkare inom många sporter världen över T ex cykellandslaget i Frankrike, fotbollslagen i Italien. David Leadbetter inom golfen.. Fler exempel är de Olympiska spelen i Nagano 1998 och Sidney 2000, cykling (Tour de France, Tour de Suisse) men även inom tennis, skidor, karate, klättring med mera.

Behandling

Det ger en ökad syresättning till muskulaturen och mjukar upp vävnaderna runt om. LPG-SPORT är för närvarande den mest effektiva behandlingsmetoden för att avlägsna mjölksyra ur ansträngda muskler. När man använder sig av manuell massage jobbar man med ett tryck, i behandling med LPG-Sport jobbar man med ett sug. Det medför att blodcirkulationen får en förhöjd effekt i ca 6 timmar jämfört med manuell massage som har en förhöjd effekt på cirkulationen i ca 30-40 minuter. Det i sin tur leder till en bättre återhämtning för kroppen men även en mycket effektiv uppvärmning.

Genom endermologi behandlas och lindras idrottsskador, man ökar dränering och cirkulation vid t.ex. muskelbristningar, kramper och ligament. Det är alldeles ypperligt att använda sig av denna metoden som ett komplement till den manuella massagen. Med LPG-SPORT använder man sig av samma teknologi som LPG-Endermologi men själva behandlingen är avvikande. Endermologi/SPORT ger fantastiska resultat i samband med kroppsträning. Det ger en slankare, fastare och mer trimmad kropp.


                                      
                                              Britta Norgren-Johansson

                 Andrum har sponsrat Britta Norgren-Johansson under sin satsning säsongen 2009/2010

Brittas egna ord om Andrum:
För att nå toppen gäller det inte bara att träna hårt utan det gäller även att optimera återhämntningen. På Andrum har jag fått stor hjälp att återhämta mig så snabbt som möjligt efter tuffa pass för att kunna köra hårt redan nästa dag igen. Inte bara mina muskler får återhämtning under mina behandligar utan det har för mig även varit en stund att koppla av mentalt. Ett stort kunnande kombinerat med ett trevligt bemötande gör Andrum till den bästa salongen i stan enligt mig.